AGENCIJA ZA PREDŠKOLSKO, OSNOVNO I SREDNJE OBRAZOVANJE

EPALE

Najnovije vijesti iz Erasmus+ programa – EPALE

EPALE je evropska, višejezična zajednica profesionalaca s otvorenim članstvom za podučavanje odraslih. Ona obuhvata učitelje i trenere za obrazovanje odraslih, voditelje i pomoćno osoblje, istraživače i članove akademske zajednice te kreatore politika.

Platformu EPALE pokrenuo je Erasmus+ program. Platforma je dio strategije Evropske unije za promovisanje većeg broja mogućnosti za učenje odraslih.

Program svojim članovima omogućuje povezivanje s i učenje od kolega širom Evrope, putem objava na blogu, foruma, alata za traženje partnera i naravno, fizička okupljanja.

Platforma EPALE ima bogatu ponudu visokokvalitetnih, tačnih informacija koje su relevantne za učitelje koji poučavaju odrasle.

EPALE Studijska posjeta NSS Italiji

EPALE Studijska posjeta NSS Italiji

U okviru trećeg ciklusa projekta EPALE 2022-2024, 7. i 8. septembra 2023. godine održana je studijska posjeta Državnoj službi za podršku Italija u kojoj su učestvovali predstavnici Državnih službi za podršku (NSS) EPALE iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prvog dana...

read more
Studijska posjeta Španiji

Studijska posjeta Španiji

U okviru tekućeg ciklusa EPALE 2022-2024, u periodu 1 - 2. juni 2023. godine uspješno je realizirana studijska posjeta Španiji u kojoj su učestvovali državni timovi za podršku (NSS) EPALE iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Delegaciju Bosne i Hercegovine činili su...

read more

Erasmus+ Programi