AGENCIJA ZA PREDŠKOLSKO, OSNOVNO I SREDNJE OBRAZOVANJE

EAAL
Najnovije vijesti iz Erasmus+ programa EAAL
Projekt Implementacija Europske agende za obrazovanje odraslih (EAAL- European Agenda for Adult Learning) dio je Programa Erasmus+ Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA -Education, Audiovisual and Culture Executive Agency).

Projektom se provodi i promovira Rezolucija Vijeća Europske unije o obnovljenoj europskoj strategiji za obrazovanje odraslih i stjecanje ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje kao osnove za daljnji osobni  i profesionalni razvoj  pojedinca.

Posebnu pozornost  projekt posvećuje umrežavanju sudionika obrazovanja odraslih na lokalnoj i državnoj razini, a u svrhu poboljšanja kvalitete obrazovanja odraslih.

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH zadužena je za implementaciju i koordinaciju EAAL projekta aktom Ministarstva civilnih poslova BiH. Projekt Implementacije EU agende provodi se kroz cikluse. Prvi projektni ciklus odnosio se na razdoblje 2014. i 2015. godine, drugi je trajao od 2015. do 2017., a od 2017. provodi se i treći projektni ciklus, čije je trajanje predviđeno do kraja 2019. godine.

Razmjena iskustva koordinatora EAAL projekta

Razmjena iskustva koordinatora EAAL projekta

Seminar za koordinatore projekta Implementacija EU programa za obrazovanje odraslih održan je 25-26.2. 2019. godine u Hagu. Seminaru su prisustvovali doc. dr Siniša Gatarić, zamjenik direktora Agencije i Biljana Popović, koordinator projekta. Tema seminara je bila...

Opširnije
Studijska posjeta Sloveniji

Studijska posjeta Sloveniji

U okviru aktivnosti 'Implementacija EU programa za obrazovanje odraslih', dvočlana delegacija Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje posjetila je Sloveniju. Prvog dana, 24. 10. 2018. godine, u organizaciji Andragoškog centra, delegacija je...

Opširnije

Erasmus+ Programi