Godišnji sastanak EPALE državnih timova za podršku (u daljnjem tekstu EPALE NSS) održan je 14. i 15. marta 2024. godine u Beogradu. Domaćin okruglog stola ove godine je bio EPALE NSS tim iz Srbije, a sastanku su prisustvovali predstavnici EPALE NSS timova iz Slovenije, Hrvatske,  Bosne i Hercegovine,  Crne Gore i Sjeverne Makedonije. U ime Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i EPALE NSS tima iz Bosne i Hercegovine sastanku su prisustvovali Slavko Karan i Daria Mršić. Teme okruglog stola ove godine su se odnosile na rezimiranje rezultata dosadašnje saradnje, kao i na pripremu prijedloga zajedničkih aktivnosti u narednom periodu.

Nakon predstavljanja rezultata saradnje na razvoju regionalnog Okvira kompetencija medijske pismenosti, kao i prijedloga koji se odnose na održivost postignutih inicijativa projekta u svakoj od zemalja učesnica, zaključeno je da su u regionalnom Okviru kompetencija medijske pismenosti postavljeni standardi koji uvažavaju specifičnosti i karakteristike svake zemlje, shodno kojima je svaka zemlja mogla da kreira programe i priručnike koji će se oslanjati na postavljeni okvir kompetencija.

Tokom Okruglog stola, kao i svake godine, u fokusu su bili i dogovori povodom održavanja predstojeće, osme po redu Regionalne EPALE konferencije, čiji domaćin je ove godine EPALE NSS iz Crne Gore. Konferencija je zakazana za 27. i 28. novembar i bit će održana u Budvi. Program regionalne konferencije se oslanja na temu i postignuća regionalne saradnje u prethodne tri godine pokrenute na inicijativu EPALE NSS iz Crne Gore, i obuhvatit će inspirativna predavanja i diskusione panele na kojima će stručnjaci govoriti o medijskoj pismenosti u funkciji života, sagledavanju izazova i kritičkom osvrtu na razvoj kompetencija medijske pismenosti u zemljama regiona.

Kao i do sada, tokom okruglog stola su postavljeni temelji za daljnju regionalnu saradnju, inicijative i aktivnosti u periodu 2025-2026. godine.