Koja je vaša priča o transformaciji i osnaživanju? Kako je učenje i obrazovanje odraslih promijenilo vaš život?

Učenje i obrazovanje odraslih omogućuje pojedincima i društvenim grupama da steknu vlast nad svojom okolinom i životnim okolnostima. Učestvovanje u obrazovanju odraslih (bilo formalno, neformalno ili informalno) može osnažiti pojedince, opremiti ih novim alatima i mogućnostima, povećati njihovo samopouzdanje i sposobnost da pronađu posao, te da preuzmu kontrolu nad svojom sudbinom.

Tako obrazovanje odraslih omogućuje ljudima da razviju svijest o sebi i svojoj okolini te ih u konačnici podstiče da budu aktivni akteri u svojoj društvenoj ulozi.

Iz perspektive pojedinca do perspektive društva, učenje odraslih ima moć utjecati na zajednice, oblikovati ih i kolektivno igrati ulogu u razvoju. Iako podstiče lično osnaživanje, unapređuje društveni angažman i pridonosi pozitivnim društvenim promjenama.

Dakle, koja je vaša priča o transformaciji i osnaživanju? Kako je učenje i obrazovanje odraslih promijenilo vaš život? Kako je uticalo na vaše odluke? Ili kako je to promijenilo živote vaših polaznika?

Priče će biti objavljene na EPALE-u i objedinjene u digitalnoj publikaciji,  Zbirci priča iz EPALE zajednice.

Ispunjavanje uvjeta: svi EPALE korisnici su dobrodošli da podijele svoje priče
Datumi podnošenja: 8. april 2024. – 31. juli 2024.
Vizuelni materijali: Slike i linkovi na videozapise su dobrodošli
Kako učestvovatiIspunite web obrazac i podijelite svoju priču!