Izaberite stranicu

Aгенција за предшколско, основно и средње образовање, у улози Државне службе за подршку eTwinningu у БиХ, организује Шесту годишњу eTwinning конференцију под називом:  „Да је наставник бити лако, наставник би био свако!“ Конференција се задња два дана (8. и 9. 10.) одржава у виртуелном окружењу, а усмјерена је на промоцију квалитета наставе на даљину, праксу одрживог подучавања, као и на образовање будућих наставника.

Ово је већ шеста година како Босна и Херцеговина активно учествује у једној од најуспјешнијих европских иницијатива на подручју васпитања и образовања – eTwinningu. eTwinning је намијењен међународној сарадњи и усавршавању наставног и ненаставног особља од предшколског образовања до средње школе.

Током свечане конференције биће уручена и признања добитницима eTwinning награда у Босни и Херцеговини  за 2019/2020. годину. eTwinning награде највеће су признање за успјешно учествовање у eTwinning пројектима, а додјељују се најбољем eTwinning амбасадору, најистакнутијем eTwinneru, најиновативнијем eTwinneru, eTwinnerima који су добили Европску ознаку квалитета, као и  eTwinning школама с највише остварених бодова.

Корона криза, похаравши цијели свијет, у први план је ставила слабости наших образовних система, али и истакла важност мотивисаних и стручних наставника. Коначни циљ eTwinninga је унапређење квалитета пројектног рада, усмјеравање образовних власти ка разумијевању важности укључивања наставника у пројектне активности и повезивање васпитно-образовних установа ради стицања специфичних знања и вјештина које би осигурале успјех и унапређење ученичких постигнућа. У ту сврху, овогодишња конференција усмјериће напоре на интегрисање eTwinning пројеката у наставни план и програм, мотивисање ученика и наставника, као и унапређење васпитно-образовних установа и колектива.