Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, u ulozi Državne službe za podršku eTwinningu u BiH, organizira Šestu godišnju eTwinning konferenciju pod nazivom  „Da je nastavnik biti lako, nastavnik bi bio svatko”! Konferencija se zadnja dva dana (8.i 9.10.) održava u virtualnom okruženju, a usmjerena je na promociju kvalitete nastave na daljinu, praksu održivog podučavanja, kao i na obrazovanje budućih nastavnika.

Ovo je već šesta godina kako Bosna i Hercegovina aktivno sudjeluje u jednoj od najuspješnijih Europskih inicijativa na području odgoja i obrazovanja – eTwinningu. eTwinning namijenjen je međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole.

Tijekom svečane konferencije bit će uručena i priznanja dobitnicima eTwinning nagrada u Bosni i Hercegovini  za 2019./2020. godinu. eTwinning nagrade najveće su priznanje za uspješno sudjelovanje u eTwinning projektima, a dodjeljuju se najboljem eTwinning ambasadoru, najistaknutijem eTwinneru, najinovativnijem eTwinneru, eTwinnerima koji su dobili Europsku oznaku kvalitete, kao i  eTwinning školama s najviše ostvarenih bodova.

Korona kriza, poharavši cijeli svijet, u prvi plan stavila je slabosti naših obrazovnih sustava, ali i istakla važnost motiviranih i stručnih nastavnika. Konačni cilj eTwinninga je unapređenje kvalitete projektnog rada, usmjeravanje razumijevanja obrazovnih vlasti na važnost uključivanja nastavnika u projektne aktivnosti i povezivanje odgojno-obrazovnih ustanova radi stjecanja specifičnih znanja i vještina koje bi osigurale uspjeh i unapređenje učeničkih postignuća. U tu svrhu, ovogodišnja konferencija usmjerit će napore na integriranje eTwinning projekata u nastavni plan i program, motiviranje učenika i nastavnika, kao i unapređenje odgojno-obrazovnih ustanova i kolektiva.