БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

АГЕНЦИЈА ЗА ПРЕДШКОЛСКО, ОСНОВНО И СРЕДЊЕ ОБРАЗОВАЊЕ

категорија

ИНФОРМАЦИЈЕ О АГЕНЦИЈИ

категорија

ПУБЛИКАЦИЈЕ АГЕНЦИЈЕ

категорија

ERASMUS+ ПРОГРАМ

категорија

ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА

АГЕНЦИЈА ЗА ПРЕДШКОЛСКО, ОСНОВНО И СРЕДЊЕ ОБРАЗИОВАЊЕ

Новости и актуeлности

Јавни позив

Агенција за предшколско, основно и средње образовање, у сарадњи са партнерима, објављује јавни позив за све ПР агенције / организације специјализоване за развој промотивних комуникацијских и онлајн кампања, а у циљу реализовања свеобухватне стратегије и плана...

Опширније

Срећни празници!

Срећне и веселе празнике као и успјешну нову годину жели вам Агенција за предшколско, основно и средње...

Опширније

Јавни позив ACES-a: EUROPEANS FOR PEACE

Академија централноевропских школа (ACES) објавила је нови Позив за пројекте који ће бити реализовани  у 2019. и 2020. години. Овим путем позивају се организације за размјену младих из Њемачке и земаља Средње, Источне и Југоисточне Европе као и...

Опширније

О Агенцији

Агенција за предшколско, основно и средње образовање је самостална управна организација у области предшколског, основног и средњег образовања, основана на нивоу институција Босне и Херцеговине.

Агенција је надлежна за успостављање стандарда знања и оцјењивање постигнутих резултата, развој заједничког језгра наставних планова и програма у предшколском, основном и средњем образовању и за друге стручне послове у области стандарда знања и оцјењивања квалитета који су одређени посебним законима и другим прописима.

Визија

Квалитетно предшколско, основно и средње образовање и цјеложивотно учење и конкурентно образовање Босне и Херцеговине на међународном плану.

Мисија

Допринијети квалитету предшколског, основног и средњег образовања и процеса цјеложивотног учења, као и конкурентности образовних система Босне и Херцеговине на међународном плану, кроз развој заједничког језгра наставних планова и програма, успоставу стандарда знања, праћење и евалуацију постигнутих резулатата у образовању, развој образовања одраслих и цјеложивотног учења и учествовање у развоју квалификацијског оквира, као и креирање и промовисање квалитета образовања у Босни и Херцеговини.

Вриједности

Агенција у свом раду његује и промовише сљедеће вриједности: вјеродостојност, професионалност, сарадњу и партнерство, отвореност и транспарентност, те цјеложивотно учење.

Активности Агенције подржавају

Учење је као веслање против струје. Чим престанеш веслати неизоставно идеш натраг!

Benjamin Britten