Bosna i Hercegovina

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje

 

kategorija

INFORMACIJE O AGENCIJI

kategorija

PUBLIKACIJE AGENCIJE

kategorija

eRASMUS+ PROGRAM

kategorija

PRISTUP INFORMACIJAMA

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje

Novosti i aktualnosti

Program rada Agencije za 2019.

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, u postupku donošenja Programa rada za 2019. godinu, provodi proces javnih konzultacija u skladu s Odlukom o godišnjem planiranju i načinu praćenja i izvješćivanja u institucijama Bosne i Hercegovine ("Službeni...

Nastavite čitati

Implementacija EU programa za obrazovanje odraslih

Prvi radni sastanak projekta „Implementacija EU programa za obrazovanje odraslih“ održan je 11. i 12. lipnja 2018. godine u Banja Luci. Sastanak je okupio 30 predstavnika različitih institucija i organizacija koje se bave obrazovanjem odraslih u Bosni i Hercegovini....

Nastavite čitati

Sastanak u Banja Luci

Radni sastanak s ključnim akterima iz sektora obrazovanja odraslih bit će organiziran u Banja Luci 11. i 12. 6. 2018. godine u okviru trećeg ciklusa projekta Implementacija EU programa za obrazovanje odraslih. Agencija, projekt implementacije EU programa za...

Nastavite čitati

O Agenciji

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje je samostalna upravna organizacija u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, osnovana na nivou institucija Bosne i Hercegovine.

Agencija je nadležna za uspostavljanje standarda znanja i ocjenjivanje postignutih rezultata, razvoj zajedničke jezgre nastavnih planova i programa u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju i za druge stručne poslove u oblasti standarda znanja i ocjenjivanja kvaliteta koji su određeni posebnim zakonima i drugim propisima.

Vizija

Kvalitetno predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i cjeloživotno učenje i konkurentno obrazovanje Bosne i Hercegovine na međunarodnome planu.

Misija

Doprinijeti kvaliteti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i procesa cjeloživotnog učenja, kao i konkurentnosti obrazovnih sustava Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu, kroz razvoj zajedničkog jezgra nastavnih planova i programa, uspostavu standarda znanja, praćenje i evaluaciju postignutih rezulatata u obrazovanju, razvoj obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja te sudjelovanja u razvoju kvalifikacijskog okvira, kao i kreiranju i promoviranju kvaliteta obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Vrijednosti

Agencija u svome radu njeguje i promovira sljedeće vrijednosti: vjerodostojnost, profesionalnost, suradnju i partnerstvo, otvorenost i transparentnost, te cjeloživotno učenje.

Aktivnosti Agencije podržavaju

Učenje je kao veslanje protiv struje. Čim prestaneš veslati neizostavno ideš natrag!

Benjamin Britten