Bosna i Hercegovina

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje

 

kategorija

INFORMACIJE O AGENCIJI

kategorija

PUBLIKACIJE AGENCIJE

kategorija

eRASMUS+ PROGRAM

kategorija

PRISTUP INFORMACIJAMA

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje

Novosti i aktualnosti

Prvi regionalni skup instruktora programa aktivnoga učenja

Prvi regionalni skup za Instruktore aktivnoga učenja (AUN Programa), u organizaciji Obrazovnoga foruma iz Beograda, održan je na Zlatiboru u razdoblju od 5. do 7. listopada. 2018. godine. Skupu je nazočilo preko 80 instruktora AUN programa iz Srbije, Crne Gore te...

Opširnije

Javni poziv za nabavu usluga hotelskog smještaja

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje objavljuje javni poziv za nabavu usluga hotelskog smještaja za potrebe održavanje Konferencije EPALE projekta planirane za razdoblje od 12. do 14. studenog 2018. godine. Kompletnu tendersku dokumentaciju možete...

Opširnije

Metodološka obuka stručnjaka

Peti po redu  sastanak radne skupine za metodološku obuku stručnjaka za implementaciju Zajedničke jezgre nastavnih planova i programa definirane na ishodima učenja u postojeće nastavne planove i  programe održan je u Mostaru 25. i 26. rujna 2018.godine. Radna skupina...

Opširnije

O Agenciji

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje je samostalna upravna organizacija u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, osnovana na nivou institucija Bosne i Hercegovine.

Agencija je nadležna za uspostavljanje standarda znanja i ocjenjivanje postignutih rezultata, razvoj zajedničke jezgre nastavnih planova i programa u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju i za druge stručne poslove u oblasti standarda znanja i ocjenjivanja kvaliteta koji su određeni posebnim zakonima i drugim propisima.

Vizija

Kvalitetno predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i cjeloživotno učenje i konkurentno obrazovanje Bosne i Hercegovine na međunarodnome planu.

Misija

Doprinijeti kvaliteti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i procesa cjeloživotnog učenja, kao i konkurentnosti obrazovnih sustava Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu, kroz razvoj zajedničkog jezgra nastavnih planova i programa, uspostavu standarda znanja, praćenje i evaluaciju postignutih rezulatata u obrazovanju, razvoj obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja te sudjelovanja u razvoju kvalifikacijskog okvira, kao i kreiranju i promoviranju kvaliteta obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Vrijednosti

Agencija u svome radu njeguje i promovira sljedeće vrijednosti: vjerodostojnost, profesionalnost, suradnju i partnerstvo, otvorenost i transparentnost, te cjeloživotno učenje.

Aktivnosti Agencije podržavaju

Učenje je kao veslanje protiv struje. Čim prestaneš veslati neizostavno ideš natrag!

Benjamin Britten