Izaberite stranicu

У складу са тематским фокусом на ЕПАЛЕ платформи „Еколошка свијест и заштита животне средине“, државни тим за подршку ЕПАЛЕ Босна и Херцеговина, објављује позив за достављање текстова на тему „Како образовање одраслих може допринијети подизању еколошке свијести и заштити животне средине“. Циљ позива је промовисање најбољих пракси, иновативних метода учења, појединаца, организација и институција у области образовања одраслих у Босни и Херцеговини.

Аутори најбољих текстова на конкурсу имаће прилику да учествују у регионалној конференцији: ЕПАЛЕ „Различити приступи у развоју дигиталних компетенција у образовању одраслих”, која се одржава у Београду у периоду од 2. до 3. априла, 2020. године. Награђеном аутору биће обезбјеђено учешће у својству посјетиоца, при чему ће бити обезбјеђени: учешће у конференцији, смјештај на бази пуног пансиона и превоз.

Конференција је намијењена учесницима који су активни у области образовања одраслих, запосленима у школама за основно образовање одраслих, центрима за образовање одраслих, институцијама које пружају услуге професионалног усавршавања наставницима, институцијама које спроводе истраживања у области образовања одраслих, као и у другим организацијама које раде у овом сектору.  

За учешће на конкурсу потребно је:

  • Да сте регистровани на ЕПАЛЕ платформи. Уколико немате регистровани профил, можете се регистровати путем следећег линка:

https://epale.ec.europa.eu/hr/user/register

Потребно је да будете улоговани да бисте приступили дијелу за креирање садржаја.

Рок за постављање текста на ЕПАЛЕ платформу је 20. 03. 2020. године до 12 часова.

Напомена:

Постављени текст се сматра јединственом пријавом једног аутора. Корисник који постави ауторски текст на свом профилу сматраће се учесником  конкурса. Уколико постављени текст има више аутора или садржи дијелове текста неког другог аутора, неопходно је доставити сагласност тих аутора да се слажу да њихов текст буде разматран за учешће у конкурсу у име корисника који је поставио текст. Побједник на конкурсу може бити само корисник који је поставио текст.

*Молимо вас да испред наслова вашег текста ставите назнаку за наградни конкурс”.

 Аутори награђених текстова имају обавезу да, по повратку са конференције, напишу један текст о конференцији и поставе га у форми блога на ЕПАЛЕ платформу најкасније у року од 15 дана по завршетку конференције. ЕПАЛЕ државни тим за подршку БиХ је на располагању за додатне информације, савјете и сугестије при изради и постављању текста.

За све додатне информације у вези са конкурсом, као и техничком подршком приликом регистрације или постављањем чланка на платформу заинтересовани се могу обратити слањем упита на и-мејл адресу: daria.mrsic5@gmail.com