U skladu sa tematskim fokusom na EPALE platformi „Ekološka svijest i zaštita životne sredine“, Državni tim za podršku EPALE Bosna i Hercegovina objavljuje poziv za dostavljanje tekstova na temu „Kako obrazovanje odraslih može doprinijeti podizanju ekološke svijesti i zaštiti životne sredine“. Cilj poziva je promovisanje najboljih praksi, inovativnih metoda učenja, pojedinaca, organizacija i institucija u oblasti obrazovanja odraslih u Bosni i Hercegovini.

Autori najboljih tekstova na konkursu imat će priliku da učestvuju u regionalnoj konferenciji: EPALE „Različiti pristupi u razvoju digitalnih kompetencija u obrazovanju odraslih”, koja se održava u Beogradu u periodu od 2. do 3. aprila 2020. godine. Nagrađenom autoru bit će osigurano učešće u svojstvu posjetioca, pri čemu će biti osigurani: učešće u konferenciji, smještaj na bazi punog pansiona i prevoz.

Konferencija je namijenjena učesnicima koji su aktivni u oblasti obrazovanja odraslih, zaposlenima u školama za osnovno obrazovanje odraslih, centrima za obrazovanje odraslih, institucijama koje pružaju usluge profesionalnog usavršavanja nastavnicima, institucijama koje sprovode istraživanja u oblasti obrazovanja odraslih, kao i u drugim organizacijama koje rade u ovom sektoru.

Za učešće na konkursu potrebno je:

Potrebno je da budete ulogovani da biste pristupili dijelu za kreiranje sadržaja.

Rok za postavljanje teksta na EPALE platformu je 20. 3. 2020. godine do 12 sati.

Napomena:

Postavljeni tekst se smatra jedinstvenom prijavom jednog autora. Korisnik koji postavi autorski tekst na svom profilu smatrat će se učesnikom u konkursu. Ukoliko postavljeni tekst ima više autora ili sadrži dijelove teksta nekog drugog autora, neophodno je dostaviti saglasnost tih autora da se slažu da njihov tekst bude razmatran za učešće u konkursu u ime korisnika koji je postavio tekst. Pobjednik na konkursu može biti samo korisnik koji je postavio tekst.

*Molimo vas da ispred naslova vašeg teksta stavite naznaku „za nagradni konkurs”.

Autori nagrađenih tekstova imaju obavezu da, po povratku s konferencije, napišu jedan tekst o konferenciji i postave ga u formi bloga na EPALE platformu najkasnije u roku od 15 dana po završetku konferencije. EPALE Državni tim za podršku BiH je na raspolaganju za dodatne informacije, savjete i sugestije pri izradi i postavljanju teksta.

Za sve dodatne informacije u vezi s konkursom, kao i tehničkom podrškom prilikom registracije ili postavljanjem članka na platformu zainteresovani se mogu obratiti slanjem upita na e-mail adresu: daria.mrsic5@gmail.com