Sukladno tematskome fokusu EPALE platforme „Ekološka svijest i zaštita životne sredine“, Državni tim za podršku EPALE Bosna i Hercegovina objavljuje Poziv za dostavljanje tekstova na temu „Kako obrazovanje odraslih može doprinijeti podizanju ekološke svijesti i zaštiti životne sredine“. Cilj Poziva jeste promoviranje najboljih praksi, inovativnih metoda učenja, pojedinaca, organizacija i institucija u oblasti obrazovanja odraslih u Bosni i Hercegovini.

Autori najboljih tekstova na natječaju imat će prigodu za sudjelovanjem na regionalnoj konferenciji: EPALE „Različiti pristupi u razvoju digitalnih kompetencija u obrazovanju odraslih u Beogradu u razdoblju od 2.- 3. travnja 2020. godine. Nagrađenome autoru bit će osigurano sudjelovanje u svojstvu posjetitelja, pri čemu će biti osigurani: sudjelovanje na Konferenciji, hotelski smještaj na bazi punoga pansiona te prijevoz.

Konferencija je namijenjena sudionicima koji su aktivni u oblasti obrazovanja odraslih, zaposlenima u školama za osnovno obrazovanje odraslih, centrima za obrazovanje odraslih, institucijama koje pružaju usluge profesionalnoga usavršavanja nastavnicima, institucijama koje provode istraživanja u oblasti obrazovanja odraslih, kao i u drugim organizacijama koje rade u sektoru obrazovanja odraslih.

Za sudjelovanje na natječaju potrebno je sljedeće:

Potrebno je biti logiran kako biste pristupili dijelu za kreiranje sadržaja.

Rok za postavljanje teksta na EPALE platformu jeste 20. 3. 2020. godine do 12:00 sati.

 Napomena:

Postavljeni tekst se smatra jedinstvenom prijavom jednoga autora. Korisnik koji postavi autorski tekst na svom profilu smatrat će se sudionikom natječaja. Ukoliko postavljeni tekst ima više autora ili sadrži dijelove teksta nekog drugog autora, neophodno je dostaviti suglasnost tih autora kako bi njihov tekst bio razmatran za sudjelovanje u natječajnoj proceduri u ime korisnika koji je postavio tekst. Pobjednik na natječaju može biti samo korisnik koji je postavio tekst.

*Molimo Vas naznačite ”za nagradni natječaj”, ispred naslova Vašega teksta.

Autori nagrađenih tekstova imaju obvezu, po povratku s Konferencije, napisati jedan tekst o Konferenciji i postaviti ga u formi bloga na EPALE platformu najkasnije u roku od 15 dana po završetku Konferencije. EPALE državni tim za podršku BiH je na raspolaganju za dodatne informacije, savjete i sugestije pri izradbi i postavljanju teksta.

Za sve dodatne informacije o natječaju, kao i tehničkoj podršci tijekom registracije ili postavljanjem teksta na platformu zainteresirani se mogu obratiti slanjem upita na sljedeću mail adresu: daria.mrsic5@gmail.com