Fondacija Tempus u okviru koje djeluje EPALE državni tim za podršku Srbija organizira regionalnu EPALE konferenciju pod nazivom „Različiti pristupi u razvoju digitalnih kompetencija u obrazovanju odraslih“ koja će biti upriličena 2. i 3. travnja 2020. godine u Beogradu, hotel Metropol Palas. U organizaciji Konferencije sudjeluju i državni timovi za podršku EPALE iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Državni tim za podršku EPALE Bosna i Hercegovina organizira nagradni natječaj za jednoga sudionika Konferencije, a detaljnije o nagradnom natječaju možete pogledati na sljedećem linku: https://epale.ec.europa.eu/en/node/149240

Cilj Konferencije jeste pokretanje rasprava na temu razvoja digitalnih kompetencija u obrazovanju odraslih u regiji, kao i razmjena dobrih praksi i uspostava suradnje u ovoj oblasti.
Konferencija je namijenjena aktivnim sudionicima u oblasti obrazovanja odraslih, zaposlenima u školama za obrazovanje odraslih, centrima za obrazovanje odraslih, institucijama koje pružaju usluge profesionalnoga usavršavanja nastavnicima, institucijama koje provode istraživanja u oblasti obrazovanja odraslih, kao i u drugim organizacijama koje rade unutar sektora za obrazovanje odraslih.

EPALE jeste platforma razvijena u okviru Erasmus+ programa koja omogućuje svima, koji se bave ili su zainteresirani za obrazovanje odraslih u Europi, virtualnu razmjenu znanja, iskustava, postavljanje pitanja, kao i razmjenu dobre prakse na jednome mjestu.