Regionalni sastanak državnih/nacionalnih TIMSS 2023 koordinatora zemalja članica „Dinaric perspektive“ održan je u Bratislavi, Slovačka u razdoblju od 5. – 7.  ožujka 2024. godine. Osim predstavnika Bosne i Hercegovine, regionalnome sastanku za državne/nacionalne koordinatore TIMSS 2023 nazočili su i predstavnici Sjeverne Makedonije, Srbije te Crne Gore. Sastanak su predvodile predstavnice međunarodne asocijacije za evaluaciju učeničkih postignuća (IEA).

Ciljevi sastanka:

  • Usporedba implementacije TIMSS 2019 i TIMSS 2023
  • Evaluacija razlika u načinu ocjenjivanja
  • Trenutačna pitanja i konteksti prikupljanja podataka
  • Procesi izvješćivanja

Teme sastanka uključivale su izvod iz Izvješća TIMSS 2019, razmjene iskustava, načine izvješćivanja, propuste i rizike, ali i razmjenu primjera pozitivne prakse s ciljem unapređenja izvješćivanja za TIMSS 2023.

Predstavnici zemalja prvo su dobili praktičnu obuku o adekvatnoj pripremi podataka, a potom su razgovarali o načinima korištenja podataka na državnoj razini, kao i planovima za objavu Izvješća TIMSS 2023. Razgovor je vođen i o predlošku za TIMSS 2023 i svim popratnim materijalima koji će biti obvezni u procesu Izvješćivanja. Potrebno je naglasiti kako se tijekom cijeloga procesa očekuje kontinuirana podrška predstavnika IEA kada je u pitanju priprema izvješća i objavljivanje rezultata. Zadatak TIMSS timova u idućem razdoblju je priprema Izvješća i pregledi dobivenih materijala (Almanaha) za potrebe međunarodnih i državnih/nacionalnih izvješća.

Po završetku svih nabrojenih aktivnosti, svaka je zemlja trebala dati mišljenje i obrazloženje za proces uključivanja u TIMSS 2027.

Sljedeći sastanak za nacionalne koordinatore TIMSS 2023 na međunarodnoj razini je u Lisabonu u razdoblju od 18. – 22. ožujka 2024. godine.