Izaberite stranicu

У периоду 4 – 6. октобра, државни тим за подршку ЕПАЛЕ Сјеверне Македоније је у Скопљу угостио учеснике Регионалне обуке и умрежавања за амбасадоре ЕПАЛЕ. Догађај је одржан као дио вишегодишње регионалне сарадње у оквиру пројекта ЕПАЛЕ. Догађају су присуствовали амбасадори ЕПАЛЕ и чланови Државних тимова за подршку ЕПАЛЕ из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе.

У контексту Европске године вјештина, овај регионални пеер-леарнинг догађај је имао за циљ јачање мреже амбасадора ЕПАЛЕ, истражујући потенцијал представљених вјештина, размјену искустава, знања и примјера добре праксе у региону. Подржавајући вишејезичност платформе, сви учесници су позвани да користе језике свог говорног подручја током догађаја, што се показало као јак елемент који их повезује, упркос изазовима због бројних разлика.

Три радна дана су била базирана на три тематска фокуса ЕПАЛЕ у 2023. години. Први дан је био посвећен АНГАЖОВАНОСТИ – упознавању. Радионица је била посвећена скупу вођених интерактивних вјежби које су имале за циљ да се учесници међусобно упознају, препознају важност рада у тиму и дефинишу своја очекивања.

Током другог дана одржана је панел дискусија на тему ОСНАЖИВАЊА. Државни амбасадори су размијенили примјере добрих пракси и подијелили искуства у раду са тешко доступним циљним групама. ЕПАЛЕ амбасадори из земаља региона су имали прилику да подијеле технике и алате личне мотивације на веома практичан и конкретан начин.
Трећи дан је био посвећен теми УКЉУЧЕНОСТИ. Истражене су јаке стране државних тимова у смислу вјештина амбасадора, као и могуће области у којима би им могла бити потребна одређена подршка. Идеја је била да се истражи како би амбасадори у региону могли међусобно да се подрже, ускладе вјештине и науче више једни од других.

Током три интензивна радна дана успостављен је снажан основ за будуће сарадње ЕПАЛЕ амбасадора из шест земаља региона уз сјајан потенцијал за обликовање и јачање регионалне мреже амбасадора у наредном ЕПАЛЕ циклусу.