Godišnji sastanak EPALE državnih službi za podršku (u daljnjem tekstu EPALE NSS) održan je 14. i 15. ožujka 2024. u Beogradu. Domaćin ovogodišnjeg okruglog stola bio je EPALE NSS tim iz Srbije, a sastanku su prisustvovali i predstavnici EPALE NSS timova iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. U ime Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i EPALE NSS tima iz Bosne i Hercegovine sastanku su prisustvovali Slavko Karan i Daria Mršić. Teme ovogodišnjeg okruglog stola odnosile su se na sumiranje rezultata dosadašnje suradnje, kao i pripremu plana zajedničkih aktivnosti u narednom razdoblju.

Nakon predstavljanja rezultata suradnje na razvoju regionalnog Okvira kompetencija za medijsku pismenost, kao i prijedloga vezanih uz održivost ostvarenih projektnih inicijativa u svakoj od zemalja sudionica, zaključeno je da su u regionalnom Okviru kompetencija za medijsku pismenost postavljeni standardi koji uvažavaju specifičnosti i karakteristike svake zemlje, sukladno kojima bi svaka država mogla kreirati programe i priručnike koji će se oslanjati na uspostavljeni okvir kompetencija.

Tijekom Okruglog stola, kao i svake godine, fokus je bio na dogovorima oko nadolazeće osme Regionalne EPALE konferencije, čiji je domaćin ove godine EPALE NSS iz Crne Gore. Konferencija je zakazana za 27. i 28. studenoga, a održat će se u Budvi. Program regionalne konferencije temelji se na temi i postignućima regionalne suradnje u prethodne tri godine koju je pokrenuo EPALE NSS iz Crne Gore, a uključivat će inspirativna predavanja i panele na kojima će stručnjaci govoriti o medijskoj pismenosti u funkciji života, gledajući na izazove i kritički osvrt na razvojne kompetencije medijske pismenosti u zemljama regije.

Kao i do sada, tijekom okruglog stola postavljeni su temelji za daljnju regionalnu suradnju, inicijative i aktivnosti u razdoblju 2025. – 2026. godine.