U razdoblju od 6. do 8. listopada 2020. godine EPALE platforma će biti domaćin online konferencije EPALE Community Conference: Shaping the future of Adult Learning in Europe koja će biti otvorena cjelokupnoj zajednici stručnjaka za obrazovanje odraslih iz cijele Europe.

Cilj događaja je jačanje suradnje i razmjene znanja između aktera u oblasti obrazovanja odraslih, kao i otvaranje suradnje stručnjaka, trenera, nastavnika, svih pružatelja usluga obrazovanja odraslih i donositelja obrazovnih politika.

Na ovaj način nastoji se pružiti pomoć dionicima procesa u kreiranju politika obrazovanja odraslih u Europi u okolnostima izazvanima pojavom virusa COVID 19.

Konferencija će biti fokusirana na ključne prioritete u obrazovanju odraslih kao što su digitalno učenje, cjeloživotno usavršavanje i socijalna uključenost. Najavljena je zanimljiva kombinacija prezentacija, panel diskusija i interaktivnih radionica za informiranje polaznika i poticanje novih ideja.

Pozivamo sve stručnjake iz oblasti obrazovanja odraslih na priključenje i sudjelovanje u ovoj online konferenciji putem platforme EPALE ili putem EPALE Facebooka.

Radni jezik konferencije je engleski.

Sve detalje možete pročitati na platformi EPALE: https://epale.ec.europa.eu/en/blog/epale-community-conference.