U periodu od 6. do 8. oktobra 2020. godine EPALE platforma će biti domaćin onlajn konferencije EPALE Community Conference: Shaping the future of Adult Learning in Europe koja će biti otvorena za cjelokupnu zajednicu stručnjaka za obrazovanje odraslih iz cijele Evrope.

Cilj događaja je ojačati saradnju i razmjenu znanja među akterima u oblasti obrazovanja odraslih, omogućavanje saradnje stručnjaka, trenera, nastavnika, svih pružalaca usluga obrazovanja odraslih i donosilaca obrazovnih politika. Na ovaj način se pruža pomoć u kreiranju politika obrazovanja odraslih u Evropi u okolnostima koje je izazvao koronavirus.

Konferencija će biti fokusirana na ključne prioritete u obrazovanju odraslih kao što su digitalno učenje, cjeloživotno usavršavanje i socijalna uključenost. Najavljena je zanimljiva kombinacija prezentacija, panel diskusija i interaktivnih radionica za informisanje polaznika i podsticanje novih ideja.

Pozivamo sve stručnjake iz oblasti obrazovanja odraslih da se uključe i učestvuju u ovoj onlajn konferenciji putem platforme EPALE ili putem EPALE Facebooka.

Radni jezik konferencije je engleski.

Sve detalje možete pročitati na platformi EPALE: https://epale.ec.europa.eu/en/blog/epale-community-conference.