Izaberite stranicu

Агенција за предшколско, основно и средње образовање, кроз рад Државног тима за подршку (НСС) ЕПАЛЕ Босна и Херцеговина, а у сарадњи са НСС ЕПАЛЕ тимовима из Србије, Словеније, Хрватске, Сјеверне Македоније и Црне Горе, организује 7. Регионалну ЕПАЛЕ конференцију 9 – 10. 11. 2023. године у оквиру пројектног циклуса ЕПАЛЕ 2022-2024.
Регионална сарадња шест земаља југоисточне Европе у оквиру Ерасмус+ програма ЕПАЛЕ траје већ осам година, а домаћин Cедме регионалне конференције је земља Босна и Херцеговина. Дводневни догађај ће бити одржан у хотелу Вучко на Јахорини.
Регионална ЕПАЛЕ конференција ће окупити приближно 100 учесника из региона које ће чинити практичари, креатори политика и други актери из области образовања одраслих. Тема овогодишње конференције је „Европска година вјештина“. Циљ конференције је размјена добрих пракси и јачање регионалне мреже актера у области образовања одраслих.
Стручњаци из области образовања одраслих из шест земаља региона ће током панел излагања и дискусија говорити о вјештинама потребним за живот и рад, добрим примјерима из праксе и изазовима са којима се сусрећу на националном нивоу. Учесници ће такође имати прилику и да учествују у паралелним радионицама које имају за циљ да допринесу квалитетнијем раду са одраслим полазницима.