Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, kroz rad Državnog tima za podršku (NSS) EPALE Bosna i Hercegovina, a u suradnji sa NSS EPALE timovima iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, organizira 7. Regionalnu EPALE konferenciju 9. i 10. studenoga 2023. godine, u okviru projektnog ciklusa EPALE 2022.-2024.

Regionalna suradnja šest zemalja jugoistočne Europe u okviru Erasmus+ programa EPALE traje već osam godina, a domaćin sedme regionalne konferencije je Bosna i Hercegovina. Dvodnevni događaj bit će održan u Hotelu Vučko na Jahorini.

Regionalna EPALE konferencija okupit će približno 100 sudionika iz susjednih zemalja koje će činiti praktičari, kreatori politika i drugi dionici iz područja obrazovanja odraslih. Tema ovogodišnje konferencije je „Europska godina vještina“. Cilj konferencije je razmjena dobrih praksi i jačanje regionalne mreže dionika u području obrazovanja odraslih.

Stručnjaci iz područja obrazovanja odraslih iz šest susjednih zemalja će tijekom panel izlaganja i rasprava  govoriti o vještinama potrebnim za život i rad, primjerima dobre prakse i izazovima s kojima se susreću na državnoj razini. Sudionici će također imati priliku sudjelovati u paralelnim radionicama koje imaju za cilj doprinijeti kvalitetnijem radu s odraslim polaznicima.