Izaberite stranicu

Међународна конференција 2022 EPALE Турска је одржана у Анталији 21. и 22. марта 2022. године. Циљ конференције је био допринос образовању одраслих у Турској, представљање примјера добре праксе институција за цјеложивотно учење (LLL), које су дио ЕПАЛЕ заједнице, унапређења знања о најбољим праксама цјеложивотног учења у ЕУ и повећање свијести о EPALE платформи.

У складу са наведеним првог дана конференције, државни тим за подршку (NSS) Турске је одржао семинар који се односио на активности EPALE Турске. Такође, учествовали су и допринијели конференцији државни тимови за подршку Босне и Херцеговине, Србије, Малте и Летоније.

У име Агенције за предшколско, основно и средње образовање у уводном дијелу конференције присутнима се обратио доц. др Синиша Гатарић, државни координатор EPALE пројекта у БиХ. У пленарном дијелу излагања на тему „Добре праксе из Босне и Херцеговине“ говорила је Дариа Мршић, члан државног тима за подршку EPALE БиХ, након чега је услиједила заједничка презентација EPALE државних тимова из БиХ и Србије о „Регионалној EPALE сарадњи“.

Другог дана конференције академици универзитета сродних области су пружили информације на тему друштвене и дигиталне укључености, дигиталне трансформације, дигиталне андрагогије, животних и радних вјештина.