Međunarodna konferencija 2022 EPALE Turska održana je u Antaliji 21. i 22. ožujka 2022. godine.Cilj je konferencije bio doprinos obrazovanju odraslih u Turskoj, predstavljanje primjera dobre prakse institucija za cjeloživotno učenje (LLL), koje su dio EPALE zajednice, unapređenja znanja o najboljim praksama cjeloživotnog učenja u EU i povećanje svijesti o EPALE platformi.

Sukladno navedenom, prvog dana konferencije državni tim za potporu (NSS) Turske održao je seminar koji se odnosio na aktivnosti EPALE Turske. Također, sudjelovali su i doprinijeli konferenciji državni timovi za potporu Bosne i Hercegovine, Srbije, Malte i Letonije.

U ime Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u uvodnom dijelu konferencije nazočnima se obratio doc. dr. Siniša Gatarić, državni koordinator EPALE projekta u BiH. U plenarnom dijelu izlaganja na temu „Dobre prakse iz Bosne i Hercegovine“ govorila je Daria Mršić, član državnog tima za potporu EPALE BiH, nakon čega je uslijedila zajednička prezentacija EPALE državnih timova iz BiH i Srbije o „Regionalnoj EPALE suradnji“.

Drugog dana konferencije akademici sveučilišta srodnih oblasti pružili su informacije na temu društvene i digitalne uključenosti, digitalne transformacije, digitalne andragogije, životnih i radnih vještina.