Agencija za predškolsko osnovno i srednje obrazovanje, u suradnji s eTwinning ambasadorima, organizirala je Info eTwinning dane 19. 3. u Sarajevu, 20. 3. u Mostaru i 4. 4.2024. godine u Brčkom, te je tom prigodom predstavila Europsku obrazovnu platformu za školsko obrazovanje (ESEP), u sklopu koje djeluje eTwinning zajednica te održala niz aktivnosti za nastavnike i učenike osnovnih i srednjih škola. Intervju za lokalnu TV postaju  govori dr. sci. Aida Terzić, zamjenica ravnateljice Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

Profesionalni razvoj nastavnika ključan je za kontinuirano unapređenje kvalitete nastavne prakse jer omogućuje upoznavanje s najnovijim metodama, tehnologijama i pedagoškim pristupima. Kontinuiranim usavršavanjem, nastavnici mogu unaprijediti svoje vještine, prilagoditi se raznolikim potrebama učenika te ostati motivirani i angažirani u svome poslu. Upravo to im pruža eTwining platforma, najveća odgojno-obrazovna zajednica nastavnika u Europi. eTwining platforma mjesto je susreta gdje nastavnici mogu pronaći partnere za međunarodne projekte, razmjenjivati resurse i iskustva te razvijati nove pedagoške pristupe. Nastavnici nisu samo mentori učenicima, već i vječiti učenici koji neprestano napreduju i razvijaju se zajedno sa svojim kolegama. Kontinuiranim usavršavanjem i razmjenom znanja, timskim radom, te uzajamnom potporom i dijeljenjem iskustava, nastavnici postaju još jači i spremniji pozitivno utjecati na razvoj svojih učenika i zajednice. eTwinning platforma okuplja više od pola milijuna nastavnika diljem Europe, pružajući im platformu za međusobnu suradnju i razmjenu ideja te ima ključnu ulogu u promicanju međunarodne suradnje i inovacija u obrazovanju.

O značaju i posebnostima eTwnininga, kao i o drugim temama, govori dr. sci. Aida Terzić, zamjenica ravnateljice Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje. Više na poveznici: https://youtu.be/OzW7FY-5GxU?t=88