Dana 20. februara 2024. godine Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje kao Državna organizacija za podršku eTwinning-u u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa eTwinning ambasadoricom Nadom Sokolović i JU OŠ „Osman Nakaš“ Sarajevo, organizirale su svečanu promociju škola kojima je dodijeljena Oznaka eTwinning škola 2023/2024 iz Kantona Sarajevo. Svečanost je priređena u prostorijama JU OŠ „Osman Nakaš“ Sarajevo, s početkom u 12:00 sati.

Na ovoj eTwinning promociji, nakon prigodnog obraćanja zvanica i predstavljanja svake škole koja je dobila Oznaku eTwinning škola 2023/2024, zamjenica direktorice Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i eTwinning državna koordinatorica u Bosni i Hercegovini, Aida Terzić, svečano je uručila pakete eTwinning školama iz Kantona Sarajevo, dobitnicama Oznake eTwinning škola 2023/2024. To su: JU OŠ „Osman Nakaš“, JU OŠ „Pofalići“, JU Srednja ekonomska škola Sarajevo i JU Srednja zubotehnička škola Sarajevo. Prigodnoj svečanosti su se pridružili i predstavnici obrazovnih vlasti iz Kantona Sarajevo, Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja.

Događaju su prisustvovali predstavnici navedenih eTwinning škola, zajedno sa nastavnicima eTwinner-ima i njihovim učenicima, koji su aktivni u eTwinning projektima, a čiji je rad doprinio dobijanju Oznake eTwinning škola 2023/2024, te određeni broj nastavnika koji su pokazali interesovanje za uključivanje u eTwinning aktivnosti.

Škole, dobitnice ove eTwinning nagrade, predstavile su svoje dobre eTwinning prakse, značaj koji im je donijela Oznaka eTwinning škola po pitanju kvaliteta nastavnog procesa, promocije škole i profesionalnog razvoja nastavnog osoblja.

Oznaka eTwinning škola nije samo simbol, već i pokazatelj pozitivnog uticaja na unapređenje kvaliteta rada i reputaciju svake od nagrađenih škola. Ova prestižna oznaka također predstavlja priznanje za izuzetno angažovanje u promovisanju vrijednosti eTwinning-a, poticanju međunarodne saradnje te doprinosu razvoju školske zajednice.

eTwinning projekti su ključni za pružanje autentičnih i motivirajućih iskustava, kako za učenike, tako i za nastavnike.