Dana 19. 2. 2024. godine Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje kao Državna organizacija za potporu eTwinningu u Bosni i Hercegovini, u suradnji s eTwinning ambasadoricom  Nadom Sokolović i JU OŠ „Osman Nakaš“ Sarajevo,  organizirala je svečanost promocije škola koje su dobile Oznaku eTwinning škola 2023/2024 iz Kantona Sarajevo.  Svečanost je održana u prostorijama JU OŠ „Osman Nakaš“ Sarajevo s početkom u 12.00 sati.

Na ovoj eTwinning promociji, nakon prigodnog obraćanja uzvanika i predstavljanja svake od škola, koje su dobile Oznaku eTwinning škola 2023/2024, zamjenica ravnateljice Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i eTwinning državna koordinatorica u Bosni i Hercegovini, Aida Terzić, svečano je uručila pakete eTwinning školama sa područja Kantona Sarajevo, dobitnicama Oznake eTwinning škola 2023/2024. To su: JU OŠ „Osman Nakaš“, JU OŠ „Pofalići“, JU Srednja ekonomska škola Sarajevo i JU Srednja zubotehnička škola Sarajevo. Prigodnoj svečanosti pridružili su se i predstavnici obrazovnih vlasti iz Kantona Sarajevo, Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja.

Događanju su nazočili predstavnici navedenih eTwinning škola, zajedno s nastavnicima eTwinnerima i njihovim učenicima, koji su aktivni u eTwinning projektima, a svojim su radom pridonijeli dobivanju Oznake eTwinning škola 2023/2024, te određeni broj nastavnika koji su pokazali interes za uključivanje u eTwinning aktivnosti.

Škole dobitnice ove eTwinning nagrade, predstavile su svoje dobre eTwinning prakse, važnost koju im je donijela Oznaka eTwinning škola u kvaliteti nastavnog procesa, promociji škole i profesionalnom razvoju nastavnog osoblja.

Oznaka eTwinning škola nije samo simbol, već i pokazatelj pozitivnog utjecaja na unaprjeđenje kvalitete rada i ugleda svake nagrađene škole. Ova prestižna oznaka također prepoznaje iznimno angažiranje u promicanju vrijednosti eTwinninga, poticanju međunarodne suradnje te doprinosu razvoju školske zajednice.

eTwinning projekti ključni su za pružanje autentičnih i motivirajućih iskustava, kako za učenike, tako i za nastavnike.