Izaberite stranicu

Агенција за предшколско, основно и средње образовање БиХ, као локални партнер пројекта TO REGOS  у реализацији активности развоја стандарда занимања за хотелијерско-ресторанског техничара, у сарадњи са Спољнотрговинском комором БиХ (координатор за сарадњу са пословном заједницом),  организовала је састанак фокус групе у Сарајеву, 03. 09. 2019. год. у просторијама Коморе.

Састанку су присуствовали представници кластера Угоститељство/туризам у Босни и Херцеговини;др Елма Ковачевић, координатор пројекта у БиХ за сектор бизниса,Душан Сарајлић,координатор пројекта у БиХ за ВЕТ и развој стандарда и Милош Колунџија, члан радне групе за развој стандарда.

У циљу припреме активности пројекта TO REGOS и реализације развоја стандарда занимања, Душан Сарајлић, координатор за развој стандарда занимања, модерирао је рад, презентовао  методологију развоја стандарда занимања по свим фазама те представио приручник за анкетирање и инструментариј (обрасце упитника).

Кроз рад фокус групе анализарано је занимање хотелијерско-ресторански техничар и расправљано о стручним компетенција (знањима и вјештинама), задацима, одговорностима и радним активностима у овом занимању.

Потом је извршена припрема и провођење процеса анкетирања/попуњавања упитника за идентификацију стручних компетенција, знања и вјештина у посматраном занимању.