Izaberite stranicu

eTwinning државна служба за подршку у БиХ, коју представља Агенција за предшколско, основно и средње образовање, организовала је радни састанак са савјетницима Министарства образовања, знаности, културе и шпорта Жупаније Западнохерцеговачке и представницима Завода за одгој и образовање. Тема састанка је била у вези са могућностима eTwinning програма.
Циљ састанка је био:
– упознавање учесника с eTwinning платформом, њеним алатима и могућностима професионалног развоја свих оних који су у наставном процесу;
– унапређење сарадње и подршке образовних власти у реализацији eTwinning активности;
– размјена идеја и примјери добре праксе у реализацији eTwinning активности;
– могућности вредновања и самовредновања на основу мјерљивих показатеља.

Састанак су водиле представнице Државне службе за подршку, а своја искуства с eTwinning програмом подијелила је и Маја Смолић, која активно користи eTwinning могућности професионалног развоја од самог почетка реализације програма у БиХ.

Састанак је успјешно завршен уз закључке да eTwinning треба да се промовише наставницима као носиоцима васпитно-образовног процеса, да треба да се пронађу начини за додатну мотивацију наставника, те утврде могућности вредновања и самовредновања њиховог учешћа у eTwinning-у. Неопходна је подршка Државне службе као и eTwinning амбасадора ради бољег информисања наставника, будућих eTwinner-а, о eTwinning платформи и њеним могућностима.