Izaberite stranicu

У складу са Меморандумом о сарадњи потписаног између Педагошког факултета Универзитета у Бихаћу и Агенције за предшколско, основно и средње образовање као Државне организације за подршку eTwinning пројекту, уприличена је промоција eTwinning-a у Босни и Херцеговини, која је одржана 10. 3. 2023. године у просторијама Педагошког факултета Универзитета у Бихаћу.

Догађај је окупио 34 представника студената и наставника Педагошког факултета, представника Јавне установе Педагошки завод Унско-санског кантона и водитеља стручних тимова за курикуларну реформу у Унско-санском кантону.

У име Педагошког факултета Универзитета у Бихаћу, учесницима се пригодно обратио Един Дупановић, продекан за наставу. Промотори ЕРАЗМУС+ пројекта eTwinning биле су Фатима Кличић, амбасадорка eTwinning-a у Босни и Херцеговини и проф. др Кармелита Пјанић, ITE (Initial Teacher Education) амбасадорка.

eTwinning, који финансира ЕУ, промовише више могућности за учење, умрежавање и успостављање сарадње са колегама из Европе;  нуди ESEP платформу за васпитно-образовне раднике (васпитаче, наставнике, директоре, библиотекаре итд.), који раде у школама и вртићима у европским земљама које учествују у eTwinning-у. Преко ове платформе, чланови могу да комуницирају, сарађују, развијају пројекте, размјењују знања и искуства и постану дио најзанимљивије образовне заједнице у Европи. eTwinning за будуће наставнике укључује иницијално образовање наставника (ITE) као стратегију за укључивање универзитетских професора и студената, будућих наставника у пројекат.

Добродошли сте да се придружите европској заједници школа и европској заједници професионалаца са отвореним чланством за подучавање одраслих, на догађајима и приликама за професионални развој које нуде пројекти  eTwinning и EPALE!