Izaberite stranicu

У складу са Меморандумом о сарадњи потписаног између Филозофског факултета Универзитета у Бањалуци и Агенције за предшколско, основно и средње образовање као Државне организације за подршку eTwinning пројекту, промоција ЕРАЗМУС+ пројеката eTwinning и EPALE у Босни и Херцеговини, одржана је 9. 3. 2023. године у просторијама Филозофског  факултета Универзитета у Бањалуци.

Промоцији су присуствовала 62 представника студената и наставника Филозофског факултета, представници Министарства просвјете и културе Републике Српске и представници Републичког педагошког завода Републике Српске.

Промотори ЕРАЗМУС+ пројекта eTwinning биле су Данка Кезуновић, еТwиннинг амбасадорка у Босни и Херцеговини и проф. др Тамара Прибишев Белеслин, ITE (Initial Teacher Education) представница.

eTwinning, који финансира ЕУ, промовише више могућности за учење, умрежавање и успостављање сарадње са колегама из Европе;  нуди ESEP платформу за васпитно-образовне раднике (васпитаче, наставнике, директоре, библиотекаре итд.), који раде у школама и вртићима у европским земљама које учествују у еТwиннинг-у. Преко ове платформе, чланови могу да комуницирају, сарађују, развијају пројекте, размјењују знања и искуства и постану дио најзанимљивије образовне заједнице у Европи. eTwinning за будуће наставнике укључује иницијално образовање наставника (ITE) као стратегију за укључивање универзитетских професора и студената, будућих наставника, у пројекат.

Електронска платформа за образовање одраслих у Европи (EPALE) је европска, вишејезична заједница професионалаца из области образовања одраслих. ЕПАЛЕ платформа је намијењена наставницима, тренерима за образовање одраслих, провајдерима образовања одраслих, истраживачима и члановима академске заједнице те креаторима политика.

Програм EPALE омогућава својим члановима да уче и да се повезују са колегама широм Европе, кроз креирање садржаја у виду вијести, блога, догађаја и ресурса, алата за претраживање пројектних партнера, каталога курсева, учешћа на обукама и догађајима уживо или онлајн.

Добродошли сте да се придружите европској заједници школа и европској заједници професионалаца са отвореним чланством за подучавање одраслих, на догађајима и приликама за професионални развој, које нуде eTwinning и EPALE пројекти!