Izaberite stranicu

Сазнајте о новој прилици за наставнике, тренере, директоре и интерне туторе у подручју стручног образовања и оспособљавања на нашој платформи за учење одраслих ЕPALE.

Промјене у друштву и економији – у комбинацији са додатним проблемима изазванима пандемијом COVID-19 – значе да постоји мјесто за стручно образовање и оспособљавање са циљем подстицања одрживе конкурентности, социјалне праведности и иновација, посебно у контексту дигиталних и зелених транзиција.

Заједница европских образовних радника у подручју стручног образовања и оспособљавања – CoP је постављена на нашој партнерској платформи за учење одраслих у Европи – EPALE – као простор у којем би образовни радници у подручју стручног образовања и оспособљавања и шири учесници могли размјењивати идеје и садржаје, бити информисани о најновијим европским политикама те доприносити европским иницијативама за стручно образовање и оспособљавање. Циљ CoP-а је ојачати заједницу стручног образовања и оспособљавања у цијелој Европи, са нагласком на подршци образовним радницима који помажу развијати вјештине младих и одраслих како би се осигурало њихово учествовање на тржишту рада, изгледи за каријеру, лични развој и активно грађанство.

Овај интерактивни простор за наставнике, тренере, директоре и интерне туторе обухвата начине умрежавања, приступа ресурсима и заједничког рада како би се пронашла конкретна рјешења за заједничке проблеме. Европска комисија користи овај простор за размјену информација и иницијатива, па тако корисници имају и приступ занимљивим чланцима стручњака за стручно образовање и оспособљавање, новостима о развоју политика и намјенским вебинарима.

Одвојене теме обухватају:

  • Развоје нових политика у подручју стручног образовања и оспособљавања
  • Зелене вјештине
  • Учење путем интернета и учење на даљину
  • Социјални ангажман / могућности равноправности
  • Мобилност у сврху учења

Чланови који су активни у групи могу да стекну дигиталну значку као сарадници у заједници. Вебинари се организују редовно ради информисања чланова и умрежавања.

Да ли желите да се придружите расправи?

Региструјте се на EPALE и затражите чланство у Заједници европских образовних радника у подручју стручног образовања и оспособљавања!