Izaberite stranicu

Агенција за предшколско, основно и средње образовање представила је документ „Заједничко језгро цјеловитих развојних програма за предшколско васпитање и образовање дефинисано на исходима учења“ (ЗЈЦРП) на конференцији  одржаној у Мостару 30. 10. 2018. године. Конференција је организована у циљу представљања резултата рада на изради Документа.

Програм Конференције отвориле су уводним обраћањима Маја Стојкић, директорица  Агенције и Фатима Смајловић,  директорица развоја и квалитета програма у организацији Save the Children in North West Balkans, партнерске организације која је подржла израду Документа.  Структуру Документа, као и методологију израде Заједничког језгра дефинисаног на исходима учења учесницима је представила  Марија Налетилић, шефица Одјела за развој Заједничког јегра, док су експертице Тамара Прибишев Белеслин и Јасмина Бећировић-Карабеговић говориле о самом процесу израде Документа и могућностима његове имплементације.

Агенција спроводи активности на развоју Заједничког језгра дефинисаног на исходима учења  од 2012. године. У претходном периоду израђено  је ЗЈНПП за свих осам дефинисаних васпитно-образовних подручја и наставних предмета унутар тих подручја у којима су дефинисани показатељи од краја предшколског  до краја средњошколског образовања. Израда Заједничког језгра цјеловитих развојних програма за предшколско васпитање и образовање дефинисаног на исходима учења била је посљедњи, завршни корак у развоју Заједничког језгра дефинисаног на исходима учења.