Izaberite stranicu

Агенција за предшколско основно и средње образовање, у сарадњи са eTwinning амбасадорима, организовала је Инфо eTwinning дане у Сарајеву 19. 3. и у Мостару 20. 3. 2024. године и том приликом представила Европску образовну платформу за школско образовање (ESEP), у оквиру које функционише eTwinning заједница. Одржано је низ активности за наставнике и ученике основних и средњих школа.

eTwinning је једна од активности програма Еразмус+ намијењена међународној сарадњи и усавршавању васпитно-образовних радника од предшколског образовања до средње школе. eTwinning европска васпитно-образовна заједница служи наставницима и њиховим ученицима за упознавање и сарадњу са колегама из европских школа кроз различите облике усавршавања и рада на заједничким виртуелним пројектима. „Исходи су вишеструки. Све оне ствари које се заправо не науче у школи, кроз eTwinning практично се стичу и уграђују у компетенције особе“ – рекле су eTwinning амбасадорке. Заинтересовани су имали прилику да сазнају више о годишњој eTwinning теми „Добробит у школи“ од експерата из области образовања, учесника панел дискусија које су одржане у оквиру промотивних догађаја.

Ове године eTwinning обиљежава јубиларну десетогодишњицу у Босни и Херцеговини, а иако број корисника, регистрованих еТвинера, континуирано расте, још увијек није на жељеном нивоу. Кроз презентације примјера добре праксе школа, наставника и ученика укључених у eTwinning заједницу, образовна јавност се подстиче да постане дио „заједнице школа у Европи“ и искористи прилику за професионална усавршавања која јој се нуде.