Izaberite stranicu

Благостање је стање у којем људи могу креативно да развију своје потенцијале. Добробит у школи значи да се ученици осјећају безбједно, цијењено и поштовано, да су активно и смислено укључени у академске и друштвене активности, да имају позитивно самопоштовање, самоефикасност и осјећај аутономије, да имају односе подршке са вршњацима и наставницима, да развијају осјећај припадности својој учионици и школи и да се осјећају срећно и задовољно својим животом у школи.

Добробит ученика и наставника је уско повезана. Наставници треба сами да искусе стање благостања како би допринијели обезбјеђивању добробити својих ученика.

Све је то дио холистичког погледа на образовање, који препознаје да је дјеци и адолесцентима потребан уравнотежен скуп когнитивних, друштвених и емоционалних компетенција да би постигли позитивне резултате у школи и животу. Такав приступ препознаје социјалне, емоционалне и физичке потребе дјеце и младих и укључује добробит као кључни циљ учења.

У том контексту, eTwinning отвара нову групу која је у потпуности посвећена добробити наставника и ученика пратећи приоритете за 2023. годину.

Нова Истакнута група Wellbeing@school је мјесто гдје наставници могу:

  • подијелити примјере из праксе ;
  • расправљати о методологији наставе и учења;
  • наћи подршку за професионални развој.

Кроз ову посвећену eTwinning групу, наставници ће се осјећати као дио заједнице вршњака у којој могу да подијеле своју стручност, да се повежу и уче са другим колегама широм Европе и даље.

Придружите се групи!