Izaberite stranicu

Дан eTwinning-a се обиљежава 9. маја  и тада еТвинери славе своје невјероватне идеје и достигнућа. Ове године су еТвинери прославили тај дан учешћем у активностима заједнице на годишњу тему: Иновације и образовање.

_____________________________

Тако су еТвинери прославили Дан eTwinning-a учешћем у неколико активности заједнице које су биле организоване у годишњој тематској групи.

Уочи вебинара, еТвинери су се упознали с активностима кроз одбројавање на друштвеним мрежама. Сваки дан је био посвећен специфичној активности у заједници која није била само осмишљена као игра, него је служила да инспирише еТвинере да уграде нове алате у своју свакодневну наставу. Током вебинара неколико амбасадора је објаснило еТвинерима активности и начине на које могу да учествују у њима.

Више од 200 еТвинера се придружило онлајн догађају 9. маја. Ангелики Когјуруки (Angeliki Kougiourouki), eTwinning амбасадорка из Грчке, започела је вебинар са Kahoot-ом, а учесници су одговорили на 10 основних питања у вези с годишњом темом.

Софја Кузули (Sophia Kouzouli), eTwinning амбасадорка из Грчке, започела је другу активност под називом Мапа eTwinning-а. Априлска активност заједнице била је падлет гдје су еТвинери могли да додају пин са сликама и видео-записима пројеката на којима тренутно раде.

Кузули је истражила одговоре које су еТвинери већ поставили на мапу и показала учесницима како могу да додају своје доприносе.

Португалски eTwinning амбасадор Марио Гведес (Mario Guedes) објаснио је eTwinning Соларни систем. У склопу мартовске активности заједнице, еТвинери су подијељени по земљама да би били дио планете у eTwinning Соларном систему. Користећи падлет, еТвинери су позвани да размотре како би изгледали „људи“ на њиховој eTwinning планети. На примјер, еТвинери додијељени Планети иновација промишљали су о томе да би људи на овој планети били радознали, креативни и храбри.

Мигвела Фернандез (Miguela Fernandes), португалска амбасадорка, представила је завршну активност: собу за бјекство засновану на годишњој теми. Прво, учесници су упитани да ли су икада направили виртуелну собу за бјекство за своје ученике и које алате су користили. Фернандес их је затим провела кроз собу за бјекство гдје су прво морали да читају текстове о годишњој теми да би дошли до сљедеће слагалице. Током другог дијела вебинара ријеч су добили еТвинери!

Учесници су говорили о пројектима и активностима на којима раде у својим школама и замољени су да представе како су лично прославили Дан eTwinning-a. Они су истакли да им чини част и радост што су, захваљујући овом догађају, могли да подијеле своја размишљања и искуства са свим својим вршњацима.

У пројектима су биле заступљене иновативне и креативне активности за наставнике и ученике, а еТвинери су у разговорима на вебинару задовољили своју радозналост и исказали дивљење активностима својих колега.

Више од 10 прилога учинило је разговор инспиративним и дирљивим, а еТвинери су искористили прилику да захвале ЦСС на организацији ове прославе, прослављајући на друштвеним мрежама  и након догађаја.

 

 

Виртуелни аплауз затворио је прославу, уз велику жељу за сретан Дан eTwinning-a свих учесника.