Od početka širenja pandemije COVID-19, naši profesionalni i obiteljski životi su se znatno poremetili i svi su prisiljeni prilagoditi se novim načinima rada za koje prije nekoliko tjedana nismo mislili da je  moguće. U zajednici za učenje odraslih, mnogi nastavnici naporno rade na razvoju inovativnih rješenja za online podučavanje, učenje na daljinu i e-učenje, kako bi se bavili izazovima ovog novog okruženja za osposobljavanje i nastavili podržavat svoje učenike u ovim teškim i nesigurnim vremenima.

Više nego ikad, ovo je vrijeme da se nastavnici u obrazovanju odraslih povežu i inspiriraju jedne druge na EPALE-u.

Kako bismo započeli suradnju u zajednici, otvaramo poziv cijeloj zajednici za učenje odraslih da podijeli  priče, iskustva i rješenja sa svojim kolegama na EPALE-u. 
Želimo čuti za vas, vašu motivaciju, vaše napore da nastavite s obrazovanjem, mogućnostima koje e-učenje, online podučavanje i virtualna mobilnost mogu donijeti; te utjecaj COVID-19 na vas i vaš rad.
Priče se ne moraju nužno odnositi na iskustva koja ste stekli tijekom koronavirusa, ali bi trebala nadahnuti s rješenjima i strategijama za poboljšanje mogućnosti e-učenja, online podučavanja i ponovnog razmišljanja o pružanju učenja za odrasle.

Kako sudjelovati?

Podijelite svoja iskustva s nama!

1. Ispunite obrazac
2. Pošaljite obrazac na helpdesk@epale-support.eu( s naznakom “Priče EPALE zajednice: vaše ime i prezime” u naslovu e-maila.
Možete pisati na engleskom ili bilo kojem drugom jeziku koji EPALE platforma podržava.
Htjeli bismo predstaviti one koji se suočavaju s ovim teškim vremenima, stoga nam pošaljite fotografiju vas, vaše organizacije za obrazovanje odraslih ili fotografiju koju želite posvetiti svojoj priči.
3. Vašu ćemo priču objaviti na EPALE platformi u određenom odjeljku zajedno s vašom fotografijom. Uvjeravamo vas da ćemo mobilizirati sve naše promotivne kanale i društvene medije za širenje vaših iskustava.
4. Sve priče EPALE zajednice sastavit će se u  ”Knjizi priča” koja će biti profesionalno osmišljena i objavljena u PDF formatu. Knjiga priča će se ”lansirati” na prikladnom EPALE događaju i distribuirati putem EPALE i Erasmus+ kanala.
Podijelite svoju priču danas i podržite svoje kolege i prijatelje diljem Europe!

 

How to participate

Novi ste u EPALE zajednici?

EPALE je zajednica stručnjaka za obrazovanje odraslih koja ima cilj podržati i povezati zajednicu učenja odraslih u cijeloj Europi!
Pridružite se danas i podijelite svoja iskustva, ideje i resurse s kolegama iz obrazovanja odraslih diljem Europe!