U četvrtak, 10. listopada 2019. godine, Agencija za predškolsko osnovno i srednje obrazovanje održala je veliku konferenciju povodom pet godina eTwinning programa u BiH.

U proteklih pet godina odgojno – obrazovna zajednica Bosne i Hercegovine s velikim interesom, aktivno sudjeluje u jednoj od najuspješnijih Europskih inicijativa na području odgoja i obrazovanja – eTwinningu.

U eTwinning zajednici sudjeluje preko 470 odgojno- obrazovnih ustanova predškolskoga, osnovnog i srednjeg obrazovanja te više od 1.400 odgojno -obrazovnih djelatnika Bosne i Hercegovine.

Uz proslavu 5. obljetnice eTwinning programa, konferencija pod nazivom ¨Pet godina eTwinninga u BiH¨, održana je u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine gdje je bila prigoda za dodjelu nagrada najboljim eTwinnerima i eTwinning školama, kao i predstavljanje dosadašnjih rezultata rada eTwinning programa.

eTwinning program promovira suradnju škola u Europi korištenjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija, pružajući podršku, alate i usluge te mogućnosti besplatnoga i kontinuiranoga online stručnoga usavršavanja za nastavnike, a sve u  cilju jačanja nastavničkih i učenički kompetencija kroz eTwinning program.

Dobitnike nagrada, prezentacije i jedan mali dio atmosfere s proslave 5. rođendana eTwinninga u BiH pogledajte na sljedećim poveznicama:

Dobitnici nagrada

Galerija fotografija

Mediji o nama

eTwinning u brojkama

Prezentacije: