Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje održat će Završnu konferenciju Europske agende za obrazovanje odraslih i Državnu konferenciju projekta EPALE 10. i 11. 12. 2019. godineTesliću. Agencija implementira ova dva projekta od 2014. godine u cilju podrške unapređenja sustava obrazovanja odraslih u Bosni i Hercegovini.

U okviru Europske agende za obrazovanje odraslih, sudionicima Završne konferencije (10.12.) bit će predstavljen dokument Obrazovanje odraslih zasnovano na životnim vještinama. U dokumentu je predstavljen koncept životnih vještina, a sudionici konferencije imat će mogućnost upoznati način njegove primjene na tri predočena primjera iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine.

Konferencija projekta EPALE , 11. 12. 2019. godine,  imat će u fokusu temu „Unapređenje kompetencija nastavnika u obrazovanju odraslih“.

Elektronska platforma EPALE namijenjena je svim stručnjacima iz oblasti obrazovanja odraslih i omogućuje umrežavanje nastavnika, razmjenu nastavnih materijala, razmjenu iskustava nastavnika, kao i ostvarivanje stručne rasprave nastavnika s ostalim stručnjacima iz regije i Europe.