Radni sastanak projektnih timova Erasmus+ programa Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje održan je 7. i 8. jula 2021. godine. Cilj sastanka bio je planiranje zajedničkih aktivnosti, jačanje komunikacije i interakcije, kao i radnih odnosa, radi lakše realizacije preuzetih zadataka.

Agencija već dugi niz godina, u okviru Erasmus + programa, djeluje kako državna služba za podršku članovima eTwinning i EPALE zajednice, a novi nivo saradnje njezina dva tima omogućila je nova inicijativa Evropske komisije usmjerena prema VET školama i njihovim nastavnicima u vidu poziva da pristupe eTwinning zajednici.

Preko eTwinning platforme VET nastavnici mogu da istraže mogućnosti lakše realizacije nastavnog procesa te da prate trendove u obrazovanju za različite profile VET škola,  sarađuju s VET nastavnicima u Evropi i šire, da razmjenjuju ideje i nastavne prakse te da učestvuju sa svojim učenicima u čitavom procesu.

Našoj eTwinning – zajednici škola u Evropi i EPALE – elektronskoj platformi za obrazovanje odraslih  u Evropi želimo dugu i uspješnu saradnju u Bosni i Hercegovini kroz interakciju Erasmus + projektnih timova Agencije.

Za sva pitanja, svim zainteresiranim VET školama i nastavnicima koji kroz eTwinning platformu žele raditi na osobnom i profesionalnom razvoju, kao i cjeloživotnom učenju, na raspolaganju stoji naš ERASMUS +tim https://aposo.gov.ba/bs/erasmus/ .