Izaberite stranicu

Драги садашњи и будући еТвинери,

 Позивамо Вас да се придружите eTwinning кампањи: „Одважи се и покрени eTwinning пројекат – „eTwinning је ВАШ – покажи шта ЗНАШ“, како бисте учествовали и креирали иновативне пројекте заједно са наставницима/еТвинерима из Босне и Херцеговине, региона, али и цијеле Европе који ће обогатити вашу наставу и искуство учења ваших ученика.

eTwinning пројекат Вам пружа јединствену прилику да се повежете са наставницима из различитих земаља, да дијелите идеје и сарађујете на пројектима који ће оплеменити вашу наставу и подстаћи различитост, праведност, једнакост, разумијевање и свеобухватну добробит у нашим школама.

eTwinning пројекат и ова заједничка кампања могу да буду покретачка снага тимског рада у Вашем активу или Вашој регионалној сарадњи.

eTwinning пројекат представља само један нови сценарио за ваш час, за изабрану наставну тему или наставну јединицу. Ми смо сигурни да платформа и комуникација са другима може само да подржи и унаприједи Ваш, већ уобичајено добар, професионални рад и ангажман.

Учешће у eTwinning пројектима има низ доказаних предности, а то су:

 • Унапређење педагошких приступа у сарадњи са колегама из Европе
 • Стварање међународних веза и пријатељстава међу ученицима
 • Приступ богатству ресурса и алата које нуди eTwinning платформа
 • Повећање мотивације ученика кроз сарадњу на пројектима са вршњацима из других школа и земаља
 • Унапређење професионалне праксе и ширење видика за учење
 • За своје учешће и номиноване пројекте добијате и заслужена признања и награде

Ова кампања је осмишљена да бисмо истакли креативност, иновативност и стручност наших наставника у коришћењу eTwinning платформе за побољшање наставе и учења. Кампања ће се састојати од серије активности, које ће омогућити наставницима да подијеле своје пројекте, идеје и најбоље праксе са колегама широм Европе. Желимо да створимо инспиративан простор у којем ћемо заједно истраживати различите начине како eTwinning може да обогати образовне системе и подржи ученике у стицању нових знања и вјештина.

Свака кампања има један глобални циљ, а циљ ове кампање је да се наши наставници подстакну да учествују и иницирају eTwinning пројекте у складу са годишњом темом, у складу са наставним планом и програмом, не одузимајући вријеме ваннаставном процесу. Овај глобални циљ подразумијева да наставници учествују и покрећу пројекте без страха од непознатог, без страха од тога да неће добити адекватну подршку за рад и без страха да ће њихово залагање бити само ново трошење времена.

 Да бисмо из теорије прешли на праксу, а Ви и сами спознали предности активног учешћа у понуђеним eTwinning могућностима, придружите нам се у овој узбудљивој авантури учења и сарадње.

Наш циљ је да кампања траје до датума када ћемо обиљежити десету годишњицу постојања eTwinning-а у Босни и Херцеговини и прогласити три најбоља пројекта по врло јасним критеријумима, а то су:

 1. Интеграција пројеката у наставни план и програм
 2. Педагошки приступ, педагошке иновације
 3. Сарадња и комуникација између учесника пројекта/партнерских школа
 4. Коришћење дигиталних алата
 5. Адекватна заштита личних података и ауторских права
 6. Резултати/ реализација циљева/исходи, документација/евалуација
 7. Дисеминација

Циљ нам је да овом кампањом подстакнемо све еТвинере да спознају значај покретања пројеката, али и активног учешћа у пројектима, који ће им омогућити да пруже апсолутну подршку у свакодневној реализацији наставног процеса.

eTwinning признања и свеобухватна видљивост су дио ове кампање те ће се квалитет eTwinning пројеката истицати на платформи, као и на друштвеним мрежама и другим каналима комуникације eTwinning заједнице.

Најбољи међу најбољима ће бити награђени и промовисани на 10. Годишњој конференцији.

eTwinning признања и награде су свакако корист и за цјелокупну школску заједницу из које долазе наши наставници. Учешће у пројектима отвара врата за континуирану сарадњу са другим наставницима и школама, па наши наставници и школе, наша земља постају много видљивији и препознатљивији у европском образовном окружењу.

Вјерујемо да ће Ваши пројекти бити инспирација и примјер другима у eTwinning заједници јер је то награда која превазилази материјалне користи и потврда је успјеха и вриједности вашег рада. Акција и иницијатива су веома важни. Наш акценат је на покретању идеја за нове пројекте, стварању веза са колегама из других земаља и промовисању међународне сарадње и размјене идеја. На том путу, не оклијевајте да тражите помоћ и  подршку.

eTwinning тим БиХ са нестрпљењем очекује ваше иницијативе и могућа питања за вашу сљедећу акцију.

Подијелите своје идеје са другима и учествујте у кампањи Одважи се и покрени eTwinning пројекат!

„eTwinning је ВАШ – покажи шта ЗНАШ!

 Датум кампање: од 22. маја до 4. октобра

Циљна група: Наставници свих предмета и нивоа образовања

eTw подршка: Подржаћемо размјену идеја, организоваћемо вебинаре, радионице и друге облике интерактивних сесија на којима ћемо заједно истраживати могућности учешћа и покретања eTwinning пројеката.

eTwinning подршка: Како бисмо лакше и брже комуницирали, сарађивали, дијелили идеје, проналазили партнере и сараднике у пројектима, предлажемо да се придружите eTwinning групи: „eTwinning је ВАШ – покажи шта ЗНАШ!

Ваша стручност и ангажман су кључни за успјех ове кампање. Надамо се да ћете се придружити и допринијети стварању инспиративног и обогаћујућег искуства за све учеснике.

За више информација можете се обратити на добро познату адресу etwinningbih@aposo.gov.ba

Или посјетите линк: https://school-education.ec.europa.eu/en, и истражите бројне могућности наше заједничке платформе, коју осим Вас истражује више од пола милиона наставника у Европи