Izaberite stranicu

Агенција за предшколско, основно и средње образовање потписала је Споразум о истраживачкој, стручној и техничкој сарадњи с ЈУ Центром за стручно образовање Црне Горе. Потписивање Споразума резултат је дугогодишње успјешне сарадње двају институција с кључним улогама у развоју стручног образовања и образовања одраслих у својим земљама.

 

Споразум о истраживачкој, стручној и техничкој сарадњи потписан је током посјете представника Агенције за предшколско, основно и средње образовање Црној Гори, реализоване од 1. до 3. априла 2019. године.

Предмет потписаног Споразума је образовно – васпитна, научно – истраживачка, стручна и техничка сарадња у реализацији различитих пројеката, активности и програма, развоја и подизања квалитете рада обје институције, као и подизања квалитета стручног образовања и образовања одраслих у Босни и Херцеговини и Црној Гори.

Осим потписивања Споразума, домаћини су организовали и представљање система средњег стручног образовања у Црној Гори, посјету ЈУ ‘Средњој поморској школи Котор’, лиценцираном организатору обука из области образовања одраслих, као и посјету Тренинг центру ‘Azalea Maritime LLC’, гдје су се представници Агенције за предшколско, основно и средње образовање упознали с обуком помораца.