Izaberite stranicu

Према устаљеној пракси, сваке године eTwinning Државна организација за подршку eTwinning- у Босни и Херцеговини (ДОП) организује састанак на којем се сумирају активности, остварени резултати и циљеви у претходној години, те постављају циљеви и представљају планови активности за наредну календарску годину. У претходном периоду, ови сусрети били су увијек на крају календарске године док је ове године, због услова организације и повољних епидемиолошких прилика, за састанак уживо, изабран мјесец март.

Састанак је одржан у просторијама Агенције за предшколско, основно и средње образовање, ПЈ Сарајево,  25. марта 2022. године од 11.00 до 14.00 часова. Државна eTwinning координаторка у БиХ, Жанета Џумхур, отворила је састанак и поздравила све присутне истичући задовољство због реализованих циљева у претходном периоду, али и дајући смјернице за задатке на којима би се требало дјеловати у овој календарској години. Учесници састанка су, између осталог, информисани и о наступајућим промјенама eTwinning платформе, што ће бити велики изазов за све представнике ове заједнице па ће се на ову тему дискутовати и у наредном периоду. Амбасадори су имали прилику да појединачно искажу своје планове за наредни период, али и да се осврну на реализоване активности исказујући лично задовољство постигнутим.

Један од основних закључака састанка био је да се унаприједи унутрашња и регионална сарадња, уз континуирано укључивање и мотивисање за дјеловање, посебно представника предшколских установа, школа из руралних подручја као и VET школа у eTwinning заједницу. Задаци амбасадора су и ове године остали у виду праћења и промоције eTwinning теме, обиљежавања свих важних eTwinning датума, сарадње и комуникације са eTwinner-има на платформи, те подршке за што више квалитетних eTwinning пројеката који могу бити интегрисани у наставне планове и програме.