Izaberite stranicu

На међународном семинару „Школска сарадња у Дунавском региону“, који је одржан од 12. до 15. јуна у Кремсу у Аустрији, наставници се редовно окупљају како би започели заједничке школске пројекте. Овај догађај је прилика за размјену идеја и стварање нових веза између школа широм Дунавске регије. Алиса Бравић и Едина Фишековић Ибишевић, представнице eTwinning-а из Босне и Херцеговине, активно су учествовале на семинару, истичући важност новостечених знања и успостављање партнерстава за будуће пројекте.

Стратегија Дунава има кључну улогу у промовисању сарадње и размјене знања међу земљама региона, са посебним акцентом на јачање образовања и оспособљавања за одрживи и инклузивни развој према приоритетном циљу 9. eTwinning, дугогодишњи партнер аустријског Министарства образовања и Јиргена Шика, игра кључну улогу у координацији ЕУ и мултилатералних иницијатива које подстичу улагања у људе и вјештине у Дунавском региону.

Четири кључне акције у овој области укључују подстицање висококвалитетног образовања и оспособљавања, развој релевантних вјештина, као што су зелене и дигиталне вјештине, промовисање цјеложивотног учења и мобилности И обезбјеђивање једнаког приступа образовању за све уз одрживи развој.

Овај семинар није само платформа за развој нових иницијатива, већ и катализатор за бољу будућност образовања у Дунавском региону.