Izaberite stranicu

Радни састанак за представнике образовних власти и директоре васпитно-образовних установа

Агенција за предшколско, основно и средње образовање (Државна служба за подршку eTwinning-у у БиХ) организовала је радне састанке за представнике образовних власти и директоре васпитно-образовних установа о могућностима eTwinning програма.
Састанци су се реализовали у Орашју (11. 9. 2018.), Брчком (12. 9.2018.) и Мостару (14. 9. 2018.)
Циљ састанка је био:
– упознати учеснике са eTwinning платформом, њеним алатима и могућностима професионалног развоја свих оних који су запослени у васпитно-образовној установи,
– унапређење сарадње и подршке образовних власти у реализацији eTwinning активности,
– размјена идеја и примјери добре праксе у реализацији eTwinning активности,
– могућности вредновања и самовредновања на основу мјерљивих показатеља.

Састанак су водили представници eTwinning амбасадора БиХ, представници eTwinnera БиХ и представница Агенције за предшколско, основно и средње образовање.

Савјетници образовних власти и представници директора васпитно-образовних установа су, на сва три реализована састанка, донијели закључак да eTwinning треба да се промовише према наставницима као носиоцима васпитно-образовног процеса, да треба да се пронађу начини за додатну мотивацију наставника, те да се утврде могућности вредновања и самовредновања њиховог учешћа у eTwinning-у. Неопходна је подршка Државне службе као и eTwinning амбасадора ради бољег информисања наставника, будућих eTwinnera, о eTwinning платформи и њеним могућностима.