Izaberite stranicu

„Први кораци у eTwinning-у” – радионица у Мјешовитој средњој школи Бихаћ

Фатима Кличић, eTwinning амбасадорица, 14. септембра 2018. године одржала је радионицу за професоре почетнике у ЈУ „Мјешовита средња школа“ Бихаћ. На радионици је учествовало 26 професорица и професора ове школе. Радионица је имала за циљ да оснажи школу и подстакне професоре на већу укљученост у eTwinning пројекте.

Говорећи о eTwinning порталу, амбасадорица Фатима Кличић је истакнула предности попут могућности за виртуелну сарадњу наставника и ученика, стручног усавршавања те подстицање и промоцију пројектног начина рада уз употребу информационo-комуникационе технологије. То је портал на којем, за разлику од отворених друштвених мрежа, нема огласа, реклама, чланарине, те који ученицима нуди могућност развоја комуникационих вјештина и тимског рада, а наставницима сарадњу са европским колегиницама и колегама који слично размишљају.

 

 

У склопу ове радионице професорица Тамара Малкоч је представила ауторски пројекат “Дан ружичастих мајица 2018” и најавила нове пројекте.
Велика захвала иде директору Јусуфу Седићу на одличној организацији ове радионице, те професорицама и професорима на великом одзиву.