Izaberite stranicu

Након дугог ишчекивања и припрема, с радошћу најављујемо поновно покретање eTwinning државних ознака квалитета (NQL).

eTwinning наставници поново могу да се пријаве за ово признање за своје изванредне сарадничке пројекте.

Само европски пројекти с оснивачима из најмање двије различите земље могу да се пријаве  за Државну ознаку квалитета. Овај захтјев подстиче међукултурну размјену, сарадњу и међународно разумијевање међу ученицима, што је, на крају крајева, суштина eTwinning-а. Имајте на уму да државни пројекти неће моћи да се пријаве за Државну ознаку квалитета ако се партнери из друге земље придружују  касније у пројектном циклусу.

Такође је важно напоменути да ће Државна организација за подршку (НСО) оцјењивати ​​само прва четири поднеска пројекта сваког наставника. Стога се еТвинери охрабрују да мудро бирају своје пројекте и пажљиво одаберу  оне за које вјерују да заслужују Ознаку квалитета. Наставницима се савјетује да консултују контролну листу прије подношења захтјева за QL.

Ове ознаке препознају изврсност у дизајну пројекта, имплементацији и резултатима. Осим тога, препознају позитиван утицај на лични и професионални развој ученика и наставника. Служе као знак разликовања, показујући достигнућа еТвинера и њихову посвећеност стварању смислених образовних искустава за њих и њихове ученике.

Снажно подстичемо све еТвинере да размисле о својим пројектима и одаберу оне на које су истински поносни и који прате Критеријуме Државне ознаке квалитета. Требало би да они користе  контролну листу приликом планирања и имплементације пројекта и провјере да ли пројекат испуњава критеријуме квалитета те искористе ову прилику да истакну свој изузетан рад.

За више информација и ажурирања о државним ознакама квалитета, посјетите Европска платформа за школско образовање или контактирајте Државну организацију за подршку.