Izaberite stranicu

У оквиру програма Европска агенда за образовање одраслих одржан је први радни састанак 24. 6. 2024. године у Теслићу, чија тема је била осигурање квалитета установа за образовање одраслих кроз процесе самовредновања и спољашњег вредновања.

Учесници састанка су имали прилику да чују два предавача: професора др Јована Миљковића са Катедре за андрагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду, који је говорио о потребама, ограничењима и могућностима евалуације у образовању одраслих. Други предавач је био Мари Вучућ, помоћник директора Агенције за струковно образовање и образовање одраслих Републике Хрватске, који је представио успоставу система квалитета у образовању одраслих на примјеру Републике Хрватске.

Кроз дискусију и разговоре са предавачима су се чула различита питања и одговори о улози, мјесту евалуације, одабиру индикатора, одабиру врсте евалуације, процесу самовредновања, тимовима евалуатора, стандардима и подручјима квалитета, итд. Програм Европска агенда за образовање одраслих (EAAL) ће и у наредном периоду, до краја 2025. године, наставити рад на овом подручју.