Izaberite stranicu

Дана 20. 5. 2025. године од 19.00 часова одржан је онлајн састанак са eTwinning амбасадорима на тему нове кампање „eTwinning је Ваш – покажи шта знаш!“. Први пут су за заједнички састанак искоришћене могућности ESEP платформе и eTwinning групе кроз форму онлајн састанка и онлајн собе, а намјера свих учесника је да ову могућност ESEP платформе користи и у наредним активностима. Кампања је усмјерена на покретање пројеката, промоцију eTwinning-а и значај активног учешћа и професионалног развоја у eTwinning пројектима. Састанак је био веома продуктиван, а амбасадори су подијелили своја искуства и идеје за повећање укључености наставника и ученика у eTwinning пројектима.

Током састанка разматрани су кључни циљеви кампање, стратегије за анимирање школа и наставника, као и алати и ресурси који ће бити доступни учесницима. Амбасадори су се сложили да је важно пружати континуирану подршку и обуку како би се обезбједила успјешност нових пројеката, па су за почетак кампање преузели на себе обавезу о покретању седам нових пројеката са веома интересантним темама и могућом интеграцијом активности у актуелне наставне планове и програме.

На крају су дефинисани закључци састанка и план за реализацију кампање, са посебним акцентом на промоцију преко ЕСЕП платформе, eTwinning групе, али и друштвених мрежа и eTwinning БиХ заједнице. Сви учесници су изразили оптимизам у погледу предстојећих активности и потенцијала за побољшање квалитета наставног процеса кроз ESEP платформу и учешће у eTwinning пројектима.

У међувремену,  путем јавног позива, изабрана је и нова eTwinning амбасадорка БиХ, а то је Тања Пејановић, професорица српског језика и књижевности  у ОШ „Вук Караџић“, Власеница.

Тања, од срца Вам честитамо и желимо успјешан рад и преузимање ове веома важне и одговорне улоге eTwinning амбасадора.

eTwinning амбасадори у Босни и Херцеговини 2024/2025. године су: