Izaberite stranicu

Девета годишња eTwinning конференција под називом „Буди ИН! Буди еТвИНер!” одржана је 3. и 4. октобра на Влашићу.

Конференција је окупила 75 учесника eTwinning заједнице из Босне и Херцеговине: васпитаче, учитеље, наставнике из основних школа и професоре из средњих школа, стручне сараднике, библиотекаре, директоре васпитно-образовних установа и представнике Агенције за предшколско, основно и средње образовање.

 Конференцију је отворила Маја Стојкић, директорица Агенције за предшколско, основно и средње образовање, док је уводни мотивациони говор одржала Наташа Врапчевић, eTwinning амбасадорка из Србије.

Током конференције реализоване су пленарне сесије сa циљем информисања учесника и сагледавањем стања у eTwinning заједници у БиХ, уз презентацију постигнућа и планова до краја 2023. године.

Организовано је 9 тематских радионица на различите теме, које су се фокусирале на Годишњу eTwinning тему 2023 са дискретном конекцијом са Годишњом eTwinning темом 2024. Радионице су водиле eTwinning амбасадорке и eTwinning амбасадор те чланови Државне организације за подршку eTwinning-у у Босни и Херцеговини, уз изванредан презентаторски ангажман истакнутих и вишеструко награђиваних еТвинера.

Други дан конференције био је у потпуности посвећен квалитету и критеријумима квалитета у eTwinning-у, а обогатили смо га изузетним Сајмом активних eTwinning пројеката, као приликом за упознавање, учење, умрежавање и сарадњу у постојећим и будућим eTwinning пројектима и иницијативама.

Традиционално, уприличена је свечана церемонија додјеле eTwinning награда и признања. На основу гласања чланова eTwinning заједнице и посебних критеријума које су поставили Централна служба за подршку, Европска комисија и Државна организација за подршку eTwinning-у у Босни и Херцеговини, додијељене су награде у сљедећим категоријама:

  • Најбољи eTwinning амбасадор – Нада Соколовић, ЈУ ОШ „Осман Накаш“ Сарајево;
  • Најиновативнији еТвинер – Сенида Чељо, ЈУ Средња економска школа, Сарајево;
  • Најистакнутији еТвинер – Лејла Хујдур, ЈУ Средња економска школа, Сарајево;
  • Ознака за најбољу eTwinning школу – ЈУ ОШ „Бијело Поље” Потоци, Мостар;
  • Изузетна промоција eTwinning-а са циљем професионалног развоја наставника у БиХСелма Махмић, ЈУ ОШ „Кисељак 1” Билаловац у Кисељаку;
  • еТвинери чији су пројекти номиновани за eTwinning Европску награду – Едита Вуковић-Антоловић, Ј.П.У. „Иванчица” Усора, пројекат “Our heritage for sustainable future“;
  • Мира Видаковић, ЈУ ОШ „Алекса Шантић“ Осмаци, пројекат “The beauty of reading 3/Љепота читања 3“;
  • Весна Иванчевић, ЈУ ОШ „Осман Нури Хаџић“, Сарајево, пројекат “STEAM Dream Team“;
  • Сенида Чељо, ЈУ Средња економска школа Сарајево – пројекат “Action time“.

На такмичењу „Обиљежавање Дана планете Земље“ награђени су:

  • Прво мјесто: наставница Мелиса Хусејновић
  • Друго мјесто: наставница Мерима Пјанић
  • Два трећа мјеста: Еко дружина вртића „Маслачак” и Еколошка секција ЈУ Прве основне школе Завидовићи.

На такмичењу „Обиљежавамо eTwinning дан“ награђени су:

  • Прво мјесто: наставница Арманса Спахић
  • Друго мјесто: директорка предшколске установе Санела Долић
  • Треће мјесто: наставница Селма Исламовић-Карабдић.

Поред eTwinning признања и награда, захвалнице су уручене и водитељима радионица и презентаторима на конференцији: eTwinning амбасадоркама Наташи Врапчевић, Азри Шоше, Лејли Хујдур, Фатими Кличић, Нади Соколовић, Снежани Стевић, Данки Милић-Кезуновић, eTwinning амбасадору Милошу Џоковићу, еТвинерима Алиси Бравић, Едини Фишековић-Ибишевић, Елвири Јашарбашић, Дајани Остојић, Мирели Авдибеговић, Драгани Арсић, Мерхуниси Черкез и Дини Мулалићу.

Конференцију је затворила Алиса Ибраковић, eTwinning координаторка за Босну и Херцеговину.

Позивамо вас да се придружите eTwinning заједници и заједно са колегама и сарадницима из бројних држава Европске уније и шире кренете на узбудљиво eTwinning професионално путовање!