Izaberite stranicu

Агенција за предшколско, основно и средње образовање је, 1. фебруара 2018. y Бањалуци, организовала завршни састанак у оквиру пројекта Модел за успостављање система акредитације програма за континуирани професионални развој VET наставника.

Састанак је организован са циљем да партнерске институције у пројекту и радни тим представе пројекат и резултате који су обједињени у документу Смернице за израду стандарда за акредитацију програма обуке наставника у средњем стручном образовању. На састанак су позванa министарствa образовања и педагошки заводи из свих образовних система у Босни и Херцеговини.

Cастанку су присуствовали представници Републике Српске, Брчко Дистрикта и шест кантона из Федерације Босне и Херцеговине.

У уводном диjелу састанка присутнима су се обратили господин Синиша Гатарић, заменик директорке Агенције, господин Мухамед Рамић, министар образовања, науке културе и спорта Унско-санског кантона и господин Никола Чичо, директор Педагошког завода Тузланског кантона.

Чланови радног тима су представили пројекат и резултате пројекта, а затим је услиjедио разговор о понуђеним смjерницама за акредитацију као и могућностима и препрекама за њихову имплементацију.