Izaberite stranicu

На међународном eTwining семинару који је одржан у граду Берат од 27. до 29. марта 2023. године, у организацији eTwining Албаније, учествовале су и двије представнице Босне и Херцеговине – Дајана Остојић, директорица ЈУ Гимназије Прњавор и Елвира Јашарбашић, директорица ЈУ Средње зуботехничке школе Сарајево.

Основни циљеви семинара су сарадња директора средњих стручних и других средњих школа и јачање њихове улоге у оснаживању и укључивању наставника њихових школа у коришћење Европске платформе за школско образовање у учионици.

Током тродневног интерактивног семинара, представнице Босне и Херцеговине размијениле су искуства и добре праксе са директорима школа из Бугарске, Словачке, Аустрије, Шведске, Црне Горе и Албаније, те стекле нова знања и вјештине рада на Европској платформи за школско образовање, које ће пренијети наставницима у школи, да се укључе у eTwinning користећи платформу, док осмишљавају и креирају нове пројекте.

Такође, имале су прилику да усаврше своја знања и компетенције као директори школа, да сазнају о бројним могућностима за професионално усавршавање наставника путем eTwinning-а, присуствују занимљивим радионицама и употребљавају различите ИКТ алате који се могу користити у наставном процесу.

Дио атмосфере са семинара можете да погледате на сљедећem линкu: