Izaberite stranicu

Агенција за предшколско, основно и средње образовање је, у оквиру „Еразмус+“ инфо дана у Босни и Херцеговини 2024, 16. 10. у Сарајеву представила резултате Еразмус+ пројеката за чију реализацију је задужена. Ријеч је о платформама EPALE (Електронска платформа за образовање одраслих у Европи), e-Twinning и програму EAAL (Европска агенда за образовање одраслих). Организатор овог догађаја је Министарство цивилних послова Босне и Херцеговине у сарадњи са Еразмус+ канцеларијом за Босну и Херцеговину и БРАВО организацијом а са циљем промоције могућности Еразмус+ програма у области образовања, обуке, младих и спорта.

Еразмус+ инфо дан се организује како би се потенцијални апликанти информисали и на вријеме припремили за што боље и квалитетније подношење пројектних приједлога за акције доступне Босни и Херцеговини у области образовања, обуке, младих и спорта, а на наредни позив Европске комисије за Еразмус+ програм.

Први дан је био посвећен области образовања и обуке, при чему је фокус био на високом образовању и средњем стручном образовању и обуци, а у оквиру којег су представљена ова три Еразмус+ програма које АПОСО реализује. Другог дана су престављене могућности Еразмус+ програма у области спорта и младих.